Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین رویداد کوه بی‌بی‌شهربانو در شهرری مربوط به دوران ساسانیان است و همواره بی‌آنکه نشانه‌ای از فضای گردشگری در آن ایجادشده باشد، از مهمترین آثار تاریخی و محیط‌زیستی شهرستان ری محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در بیانات مقام معظم رهبری در زمینه مقابله با کوه خواری آمده است: "پدیده‌ زمین‌خواری پدیده‌ جدیدی نیست؛ قدیمی است؛ ما از دوره‌ نوجوانی و جوانی مکرّر می‌شنفتیم زمین‌خواران، زمین‌خواران! خب، توقع این بوده است که در نظام اسلامی و جمهوری اسلامی این پدیده متوقف بشود؛ اجازه ندهیم کسانی بیایند با دست‌اندازی به زمین‌های گوناگون اطراف شهر و حومه‌های شهر و مناطق خوب، ثروت عمومی را به‌ نوبه ‌خود تبدیل کنند به ثروت شخصی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این بوستان عظیمی که فرض کنید در فلان نقطه‌ شهر واقع است، یک ثروت عمومی است؛ [اینکه] کسانی بیایند با زرنگی، با دست‌کاری کردن قانون، با احیاناً خریدنِ یکی دو نفر آدم سست‌عنصر در فلان دستگاه، این ثروت عمومی را تبدیل کنند به ثروت شخصی خودشان، خیلی رنج‌آور است!"

با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب در زمینه اجازه ندادن به کسانی که با دست‌اندازی به زمین‌های گوناگون اطراف شهر و حومه‌های شهر و مناطق خوب، ثروت عمومی را به ثروت شخصی تبدیل می‌کنند، سازمان محیط‌زیست باید به‌منظور جلوگیری از کوه‌خواری نسبت به بازگشت این کوه به میراث و اموال عمومی اقدام کند.

شهرستان ری و به‌ویژه مرکز شهرری دارای آثار متعدد تاریخی و باستانی است که در طول سال‌های گذشته به دلیل بی‌توجهی مسئولان و نبود امکانات کافی در آستانه تخریب و نابودی قرار گرفته است لذا این بار با توجه به آثار مخرب برداشت بی‌رویه کارخانه سیمان از کوه ری، انتظار می‌رود نسبت به تأمین منابع اولیه این کارخانه از منابعی به‌غیراز کوه ری اقدام شود.

منعی برای ورود مصالح کارخانه سیمان تهران از سایر نقاط استان به ری وجود ندارد

حسین توکلی معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ری اظهار داشت: در رابطه با کارخانه سیمان تهران نیز باید کار مطالعاتی و تحقیقاتی انجام شود تا مشخص شود که این بارگذاری که در این مکان انجام‌گرفته آیا در شرایط فعلی صلاح است، چقدر میزان آلایندگی دارد و چقدر در سلامت مردم ری تأثیرگذار است؟

معاون استاندار تهران با بیان اینکه این موضوع در حال پیگیری است، تصریح کرد: درصورتی‌که کوه بی‌بی شهربانو احیاء شود و به‌عنوان ظرفیت گردشگری مورداستفاده قرار بگیرد، اتفاق خوبی برای شهرستان و جنوب تهران خواهد بود که فضای مناسبی برای جذب گردشگر است.

فرماندار ویژه شهرستان ری در پایان خاطرنشان کرد: درصورتی‌که کارخانه سیمان تهران امکان تأمین مواد اولیه از سایر نقاط استان را داشته باشد منعی برای ورود مصالح به ری نخواهیم داشت.

ایجاد دره‌های عمیق در اثر برداشت‌های کارخانه سیمان در محوطه بقعه بی‌بی شهربانو

احمد ابوحمزه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ری، با اشاره به برداشت‌های بی‌رویه کارخانه سیمان از کوه ری اظهار داشت: 7 اثر باستانی و تاریخی در کوه بی‌بی شهربانو قرار دارد و کوه خواری در این محدوده منجر به تخریب آثار متعدد فرهنگی، تاریخی، محیط‌زیستی و ... خواهد شد.

وی افزود: کوه ری درواقع یکی از منابع طبیعی تاریخی، زیست‌محیطی و فرهنگی است و در قدیم به‌عنوان محافظ ری کهن مطرح بوده و نیز نقش ارزشمندی در تاریخ ری داشته است.

این پژوهشگر تاریخی و ری شناس در ادامه گفت: بقعه بی‌بی شهربانو، برج نقاره‌خانه، گنبد اینانج، برج خاموشان، گورستان زبرین و زیرین (گورستان دوره اسلامی)، برج‌های مراقبتی، استودان گبرها و کانون حضرت امام خمینی (ره) که پیش از آن کاخ ناصری بوده در نزدیکی و کنار این کوه تاریخی واقع‌شده و باید حفاظت شود.

ابوحمزه با اشاره به انفجارهای معادن کارخانه سیمان در کوه بی‌بی شهربانو گفت: حدود 50 سال پیش در سال 1350 نیز میراث فرهنگی وقت مخالفت خود را با انفجارهای کوه توسط کارخانه سیمان قدیم اعلام کرده بود زیرا که باعث ایجاد فشار مضاعف به آثار تاریخی خواهد شد.

وی تصریح کرد: بر اساس شواهد موجود در حال حاضر به دلیل برداشت‌های بی‌رویه و غیراصولی در محوطه بقعه بی‌بی شهربانو، دره‌های عمیق ایجادشده و حتی فضای زیرین بقعه نیز به‌منظور استخراج سیمان خالی‌شده است.

این استاد دانشگاه ابراز داشت: کارخانه سیمان با ایجاد دره‌های عمیق و استخراج لایه‌های زیرین کوه، جریان آب را از بالادست به پایین قطع کرده لذا به دلیل نبود آب زمین‌های کشاورزی اغلب خشک‌شده و خانه‌سازی در آن صورت می‌گیرد که منجر به افزایش حاشیه‌نشینی و افزایش جمعیت جنوبی تهران خواهد شد.

ابوحمزه با اشاره به میزان قابل‌توجه آب موجود در این منطقه تأکید کرد: آبی که در سال‌های گذشته منجر به کشاورزی و کشت و زرع در شهرستان ری بود امروز در خدمت از بین بردن کوه ری قرارگرفته و از آن به‌عنوان خنک‌کننده دستگاه‌های کارخانه سیمان استفاده می‌شود.

وی افزود: این روزها کوه ری در حال نابودی است درصورتی‌که در 8 سال دفاع مقدس از این کوه‌های برای استقرار تجهیزات نظامی و ضد هوایی استفاده می‌شد درواقع این کوه‌ها همیشه به‌عنوان حفاظی برای ری و تهران بوده که به دلیل بی‌توجهی‌ها در حال نابودی است.

این ری شناس و پژوهشگر در ادامه گفت: کارخانه سیمان تهران اعلام نموده که ذخایر موجود در این کوه مواد اولیه تولید سیمان را تا 20 سال آینده تأمین می‌کند که البته این اقدام به‌منزله نابودی کامل کوه خواهد بود.

ابوحمزه با اشاره به فشار‌های ناشی از انفجار در این محدوده گفت: طبق گزارش‌های ثبت‌شده انفجارهای کارخانه سیمان تهران، تردد خودروهای سنگین و ... در این محدوده فشار زیادی را به آثار موجود در این محوطه وارد نموده و باعث تخریب این آثار می‌گردد.

این استاد دانشگاه در پایان با تأکید بر عدم هماهنگی میان دستگاه‌ها موجب تعلل در ارائه خدمات شده است خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی باید نگاه نو و مبتکرانه‌ای نسبت به این کوه تاریخی صورت گیرد و از قابلیت‌های این اثر مانند کوه‌های شمالی تهران بهره‌برداری فرهنگی و زیست‌محیطی شود.

حجت‌الاسلام سیدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ری، با اشاره به‌پیش روی عملیات برداشت از کوه کارخانه سیمان تهران اظهار داشت: در حال حاضر برداشت‌های معادن کارخانه سیمان تهران به نزدیکی بقعه بی‌بی شهربانو رسیده است و تجهیزات سنگین مربوط به عملیات استخراج در این محدوده مستقر هستند.

وی افزود: به دلیل اینکه استخراج و لرزش‌های ناشی از برداشت از کوه ممکن است موجب بروز آسیب در ساختمان بقعه بی‌بی شهربانو شود، در جلسات مشترک با مدیران کارخانه سیمان تذکراتی را در زمینه کنترل و کاهش برداشت‌ها اعلام نموده‌ایم.

رئیس اداره اوقاف شهرستان ری در ادامه گفت: تاکنون لرزش و فشارهای ناشی از انفجار آسیب جدی به بقعه وارد نکرده اما این نگرانی وجود دارد.

منبع: الف

کلیدواژه: کارخانه سیمان تهران بقعه بی بی شهربانو کوه بی بی شهربانو ثروت عمومی شهرستان ری برداشت ها بی رویه کوه ری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۳۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران از رایزنی با سازمان محیط زیست جهت اخذ مجوز و فعال شدن کارخانه آسفالت در شرق تهران خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، مهدی صداقتی؛ مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در نشست خبری خود که پیش از ظهر امروز در معاونت فنی عمرانی شهرداری تهران برگزار شد، اظهار کرد: سال 1403، سالی پرکار برای معاونت فنی عمرانی به‌ویژه سازمان مهندسی و عمران شهر تهران خواهد بود.

وی افزود: با توجه به تصویب پروژه‌ها و برنامه‌ها در سال 1401، در سال 1402 ما وارد فاز اجرا شدیم و امروز فرآیند و نتایج این پروژه‌ها را شاهد خواهیم بود که احداث این پروژه‌ها بر اساس برنامه‌های مصوب سال 1401 خواهد بود.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران از بهره‌برداری از 25 پروژه عمرانی در سال 1403 خبر داد و گفت: بنا داریم هر ماه دو پروژه را در حوزه فنی عمرانی به بهره‌برداری برسانیم.

صداقتی از بهره‌برداری از تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری خبر داد و افزود‌: این پروژه امروز همراه با دو پروژه دیگر به بهره‌برداری رسید و در اختیار شهروندان قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه در سال 1402 افتتاح پروژه‌های فنی عمرانی از بیستم شهریورماه آغاز شد، گفت: با توجه به برنامه‌ریزی که صورت گرفته است افتتاح پروژه‌های عمرانی امسال از 25 فروردین‌ماه آغاز و اولین پروژه به بهره‌برداری رسید و همانطور که گفته شد ان‌شاءالله به طور مستمر ماهیانه دو پروژه به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با بیان اینکه برخی از پروژه‌ها به لحاظ ابعاد و اندازه در قالب پروژه‌هایی از جمله پروژه شهید بروجردی نیستند، گفت: این پروژه‌ها می‌توانند اثرگذاری خاصی را در کاهش بار ترافیکی داشته باشند که از آن جمله می‌توان به تعریض  ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری اشاره کرد که شاید این پروژه‌های کوچک‌مقایس تفاوت زیادی را با پروژه‌های بزرگ داشته باشند اما اثرگذاری زیادی را در کاهش بار ترافیکی خواهند داشت.

صداقتی ادامه داد: پروژه تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری که امروز به بهره‌برداری رسید با اعتبار 40 میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید که این پروژه مزایای زیادی را دارد که می‌توان به این موارد اشاره کرد که قبلا این نقطه، نقطه رها شده بود که با بهره‌برداری از این پروژه این محدوده سروسامان پیدا کرد. همچنین عرض معبر در کندرو دو لاین بود که با تدبیر انجام شده و تعریض به 3 لاین افزایش پیدا کرد و کمک ترافیکی را در کاهش اختلالات ترافیکی خواهد داشت.

وی ادامه داد: این نقطه از پروژه که امروز به بهره‌برداری رسید به عنوان یکی از نقاط تهدیدکننده شهر به حساب می‌آمد و در سال گذشته مجبور شدیم 3 روز بزرگراه شهید لشگری را به خاطر همین نقطه مسدود کنیم که با اجرا و بهره‌برداری از تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری این مسئله نیز رفع خطر شده است.

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران افزود: تحکیم بستر 12 کیلومتر از بزرگراه آزادگان یکی دیگر از پروژه‌هایی بود که امروز در قالب یکصدوهجدهمین پویش امید و افتخار به بهره‌برداری رسید که این کار نیز از حد فاصل ساوه تا شهید خرازی در باند (جنوب به شمال) انجام شده است.

صداقتی با بیان اینکه متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است، گفت: همین مسائل باعث شده که آسفالت بزرگراه‌ها بعد از یک بازه زمانی بسیار کوتاه از بین برود اما ما در قالب تحکیم بستر بزرگراه آزادگان از روش جدید و مناسب در قالب آسفالت‌ریزی استفاده کرده‌ایم که این کار محسنات زیادی دارد نخست اینکه زمان استفاده از آسفالت این بزرگراه به حدود 10 سال افزایش پیدا کرده است ضمن اینکه این کار باعث رضایت شهروندان خواهد بود.

وی در ادامه به بهره‌برداری از فاز نخست بزرگراه شهید بروجردی اشاره کرد و گفت: اجرای این پروژه از سال 93 آغاز شده بود و 7 سال از اجرای آن می‌گذشت که در سال 1400 تحویل این دوره از مدیریت شهری شد و در نهایت با تلاش صورت گرفته فاز نخست آن به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با اشاره به رویکرد این دوره از مدیریت شهری بویژه شهردار تهران در حوزه‌های مختلف گفت: آقای زاکانی توجه زیادی به موضوعات فرهنگی اجتماعی و ترافیکی دارد و در کنار اینها عنایت ویژه‌ای به کارهای عمرانی دارد و به همین جهت بودجه‌های خوبی برای این کارها اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه بزرگراه شهید بروجردی تنها بزرگراه شهر تهران نیست، گفت: ما بزرگراه شهید حکم و همت را هم داریم که بعضا آسفالت این معابر از بین رفته و به همین جهت سازمان مهندسی و عمران شهر تهران باید تدبیری را انجام بدهد که در این محدوده‌ها نیز آسفالت مناسبی توزیع شود.

صداقتی افزود: در کنار بزرگراه‌ها معابر درجه یک و دو نیز وجود دارد که باید برای این معابر نیز آسفالت مناسبی تامین و توزیع شود که تمامی این اقدامات طبق برنامه در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه طول بزرگراه‌ آزادگان 45 کیلومتر است، گفت: این بزرگراه 2.2 درصد معابر شهر تهران است که سال گذشته 10 درصد از حجم تولیدی آسفالت در شهرداری تهران در این معبر توزیع شد که این نشان از توجه به این بزرگراه است.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران ادامه داد: در سال 1402 به کندروهای بزرگراه‌ها توجه شد و در این معابر آسفالت‌ریزی انجام شد و در سال 1403 اولویت ما آسفالت‌ریزی در کندروهای آزادراه‌ها است و در این بخش برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

صداقتی در پاسخ به این سوال که آیا تا پایان این دوره از مدیریت شهری آسفالت‌ریزی در تمام معابر شهر تهران انجام خواهد شد گفت: قطعاً این کار امکان‌پذیر نیست چرا که سالانه 10 درصد از معابر شهر تهران قابل آسفالت‌ریزی است که ما سالانه یک میلیون و 500 هزار تن آسفالت تولید و در سطح معابر توزیع می‌کنیم.

وی با بیان اینکه سال گذشته نیز یک میلیون و 500 هزار تن آسفالت توزیع شد گفت: ان‌شاءالله امسال نیز به همین میزان آسفالت توزیع و در سطح معابر معابر و بزرگرا‌ه‌ها توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه نیاز شهر تهران به یک کارخانه آسفالت بازیافت وجود دارد افزود: ما یک چرخه معیوب در بخش تولید اسفالت داریم و باید یک کارخانه را تولید کنیم تا از تراشه‌های آسفالت برای استفاده از آسفالت بازیافت شده استفاده کنیم  و در این قالب از تکنولوژی خاص بهره ببریم.

صداقتی از راه‌اندازی کارخانه بازیافت آسفالت در سال جاری خبر داد و گفت: با دستور شهردار تهران امسال این کارخانه راه‌اندازی خواهد شد و از این به بعد ما از تراشه‌های آسفالت برای تولید آسفالت جدید و بازیافت شده استفاده می‌کنیم.

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در پاسخ به این پرسش که آیا آسفالت تولید شده از تراشه‌ها کیفیت مناسب را نسبت به آسفالت‌های نو دارند گفت: قطعا این آسفالت‌ها کیفیت کمتری نسبت به آسفالت‌های نو دارند و از اینها در معابر درجه یک و دو استفاده می‌شود و قطعاً در بزرگراه‌ها از آسفالت‌های نو استفاده می‌شود.

وی با اشاره به دپوی تراشه‌های آسفالت در سطح شهر تهران گفت: حداقل ما برای  سه سال جهت تولید آسفالت تراشه داریم و برای تولید آسفالت جدید می‌توانیم از آنها استفاده بکنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا مشکل تولید آسفالت در شرق تهران برطرف شده است، گفت : در ارتباط با این موضوع سازمان محیط زیست ایراداتی را نسبت به فعالیت این کارخانه دارد اما تاکید ما این است که با رایزنی این مشکل را برطرف و بتوانیم با اخذ مجوز این کارخانه در شرق تهران فعال شود.

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران تصریح کرد: نگاه ما در بخش تولید آسفالت در شرق تهران فنی است و امیدواریم با همکاری و همراهی سازمان محیط زیست مشکل بوجود آمده در روند عدم ارائه مجوز کارخانه در شرق تهران برطرف شود.

وی گفت‌: سازمان محیط زیست اعلام کرده که کارخانه تولید آسفالت باید 120 کیلومتر خارج از شهر باشد این مسئله مشکلاتی دارد به عنوان مثال وقتی آسفالت تولید بشود وقتی وارد شهر بشود یخ زده خواهد بود همچنین ما نمی‌توانیم آسفالت را در غرب تهران و به شرق تهران هدایت کنیم و با همه این موارد امیدواریم مشکل پیش آمده در خصوص کارخانه آسفالت شرق تهران برطرف شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آتش سوزی گسترده یک کارخانه بزرگ در جنوب تهران (+فیلم و عکس)
  • آتش‌سوزی گسترده یک کارخانه بزرگ در جنوب تهران
  • آتش‌سوزی بزرگ در کارخانه مبل شهرک صنعتی شمس‌آباد
  • آتش سوزی گسترده در کارخانه مبل سازی مهار شد
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • روایت سازنده مستند «مشتی اسماعیل» از شالیکاری
  • کارخانه سیمان سفید در شهرستان دیرابجاد می شود
  • آذری جهرمی به دولت رئیسی: در سیاست های ضداینترنت تجدیدنظر کنید/ مردم خوبی ها را ارج می نهند
  • افزایش کیفیت خدمات به مردم با رویه واحد در دادسرا‌های سراسر گلستان
  • افزایش کیفیت خدمات به مردم با رویه‌ای واحد در دادسرا‌های گلستان