Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@23:08:48 GMT

ضرورت ثبت سند کوه بی‌بی‌شهربانو به نام دولت

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۳۷۷۰۹

ضرورت ثبت سند کوه بی‌بی‌شهربانو به نام دولت

یک عضو کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران بر ضرورت ثبت سند کوه بی‌بی‌شهربانو به نام دولت جمهوری اسلامی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، حجت نظری در جلسه امروز شورای شهر تهران گفت: از سازمان زیباسازی می‌خواهم که امسال به سبب شرایط ویژه کرونایی و اوضاع روحی شهروندان به صورت ویژه در آذین‌بندی نوروزی اقدام کنند و امسال هم زودتر و هم در وسعت و حجم بیشتری برای این امر اقدام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: تذکر  بنده  خطاب به شهرداری تهران، سازمان حفاظت محیط‌زیست، بنیاد مستضعفان و وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری در مورد کوه خواری در کوه بی‌بی‌شهربانو است.

وی افزود: دررابطه با کوه خواری یکی از مهمترین کوه های جنوبی تهران به نام بی بی شهربانو که این کوه نخستین رویدادهای مربوط به آن به دوره ساسانیان باز می‌گردد، یکی از مهم ترین فضاهای زیست محیطی، تاریخی و اکولوژی پایتخت در بخش جنوبی تهران به ویژه در شهرستان ری محسوب می‌شود. در کنار این کوه آثار تاریخی همچون گور دخمه زرتشتیان، رصدخانه قدیمی، دژ رشکان، برج اینانچ، مقبره بی‌بی شهربانو و ... قرار دارد و از سویی دیگر این کوه زیستگاه گیاهی و جانوری پرستوها، عقاب طلایی، انواع گیاهان و ... است که مجموع این اتفاقات باعث شده این کوه به عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های گردشگری پایتخت بدل شود.
وی ادامه داد: اما  متاسفانه با وجود اهمیت کوه بی‌بی‌شهربانو ، نه تنها هیچ نشانی از فضاهای گردشگری در این کوه دیده نمی شود، بلکه شاهد دست اندازی های فراوان به دلیل برداشت سنگ سیمان از طریق معادنی که در مجاورت با این کوه قرار گرفته اند، هستیم. متاسفانه اتفاق بدی که برای این کوه افتاده است، سند خوردن یک فضای ملی و طبیعی که متعلق به همه شهروندان است به نام یک نهاد عمومی است که همین موضوع باعث شده این کوه را برش داده و هر روز بخشی از آن را با استخراج های بی رویه از بین ببرند و اگر امروز شما به این کوه مراجعه کنید، در نگاه اول پوسته‌ای از کوه را در نمای بیرونی مشاهده می‌کنید اما در پشت کوه، با صحنه‌ای رو به رو می‌شوید که عمق فاجعه و برداشت‌های غلط کارخانه های سیمان را نشان می دهد.


وی تاکید کرد: اینکه یک کوه چگونه می تواند برای یک ارگان خاص باشد و سند به نام آن بخورد، خود جای بحث دارد. اخیراً شاهد بودیم در موضوع جنگل‌های آق قلا و موضوع وقفی بودن بخشی از کوه دماوند، این موضوع سریعا پیگیری و سند این بخش‌ها به نام دولت جمهوری اسلامی ایران ثبت شد و مسئولیت حفاظت از آن برعهده سازمان حفاظت از محیط زیست و سازمان مراتع و جنگلها قرار گرفت، اما در کوه بی بی شهربانو متاسفانه اهتمامی برای این موضوع وجود ندارد و اینگونه به نظر می آید منافع بخشی در گروی این کوه و برداشت های آن است و به نظر می رسد با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر جلوگیری از کوه خواری، باید سازمان حفاظت از محیط زیست نسبت به انتقال سند مالکیت این کوه به نام دولت جمهوری اسلامی ایران تلاش بیشتری کرده و از سویی دیگر شهرداری تهران مستند به ماده 60 برنامه توسعه شهرتهران، نسبت به تعطیلی کارخانه‌های سیمان کوه بی بی شهربانو اقدام کرده و با تعطیلی کردن این کارخانه ها، از تخریب بیشتر این کوه و آلودگی زیست محیطی به وجود آمده بر اثر فعالیت این کارخانه ها جلوگیری کند.


نظری تصریح کرد: شورای شهر تهران نیز چندی پیش مصوبه ای مبنی بر ثبت کوه بی‌بی شهربانو در فهرست آثار ملی کشور را در صحن شورای شهر تصویب کرد که به نظر می رسد با ثبت و ایجاد لایه حفاظتی میراثی و طبیعی برای این کوه ارزشمند، از تخریب های بیشتر آن جلوگیری کرد.

وی گفت: خوشبختانه دیروز در خبرها از ثبت شدن چشمه علی شهرری در فهرست آثار ملی کشور با کمک و همراهی سازمان های مردم نهاد خبر رسید که اتفاق خوبی است و اگر ثبت چشمه علی چند سال زودتر انجام می شد، امروز شاهد خشک شدن و کم آب شدن چشمه علی بر اثر احداث خط مترو نبودیم. این اتفاق را به فال نیک میگیرم و امیدوارم این اتفاق هرچه سریعتر برای کوه بی بی شهربانو نیز رخ دهد و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، با ثبت کردن هرچه سریعتر منظر و حریم کوه بی بی شهربانو، از تخریب های آتی آن جلوگیری کند تا بتوانیم این میراث چندهزار ساله طبیعی و تاریخی را برای آیندگان حفظ کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شوراي شهر تهران کوه بی بی شهربانو کوه بی بی شهربانو نام دولت شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۷۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها

‌به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان برنامه و بودجه کشور، داوود منظور در این دیدار که در محل کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) در بانکوک برگزار شد، با تأکید بر لزوم گسترش همکاری‌ها و نقش نهادهای توسعه‌ای مانند اسکاپ در ارتقای توسعه کشورها، گفت: استفاده از ظرفیت نهادهای وابسته به سازمان ملل در راستای توسعه همکاری‌های منطقه‌ای، تکمیل کریدورها و مقابله با خشکسالی، حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه نیاز به گسترش همکاری‌های منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.

معاون رئیس‌جمهور با حائز اهمیت خواندن موضوع نشست امسال اجلاس اسکاپ، بر ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در آینده اقتصاد جهان تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن علاقه‌مندی به استفاده از تمامی ظرفیت‌های سازمان ملل در مسیر توسعه پایدار، آمادگی دارد در حوزه دیجیتال‌سازی هم همکاری داشته باشد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه با اشاره به مسئله‌محور بودن برنامه هفتم توسعه، گفت: در تأمین منابع مالی مورد نیاز برای رشد اقتصادی، به استفاده از منابع بین‌المللی هم توجه داریم.

وی نقش جمهوری اسلامی ایران در پشتیبانی از فعالیت‌های مرکز سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) به عنوان یکی از مؤسسات منطقه‌ای زیرمجموعه اسکاپ مستقر در تهران مستقر را اساسی دانست و گفت: ما ضمن استفاده از همه ظرفیت‌های اپدیم، تجربیات موفقی در کاهش بلایا داریم که می‌توانیم آنها را با سایر کشورها به اشتراک بگذاریم.

منظور افزود: از جمله تجربیات موفق کشورمان، تجارب حاصل شده در مهار و مدیریت منابع آب و شیرین‌سازی آب است که با توجه به تأثیر تغییرات اقلیم بر بروز خشکسالی‌های پیاپی و کاهش منابع آب، همکاری مشترک به‌ویژه با کشورهای همسایه، اهمیت دوچندان دارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به کمبود منابع آب به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم در سطح جهان، گفت: ما آماده همکاری در زمینه مدیریت منابع آب با سازمان ملل متحد هستیم.

منظور با بیان اینکه خوشحال می‌شویم در منطقه به کشورهای مختلف به‌ویژه کشورهای محصور در خشکی در جهت حمل کالا کمک کنیم، گفت: اسکاپ می‌تواند نقش بیشتری را در این زمینه بازی کند و جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی دارد با تشکیل گروه کاری مشترک با کشورهای منطقه تحت مدیریت اسکاپ، نقش خود را در این زمینه ایفا کند.

وی با تأکید ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها و همکاری با اسکاپ در حوزه اقتصاد دیجیتال، علاقه‌مندی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری بیشتر با اسکاپ و کمیته‌های مربوطه را اعلام کرد.

کد خبر 6089685 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • ضرورت جبران تأخیر در اجرای سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • راهیابی رئیس و عضو هیئت رئیسه هیئت ووشو کیش به مسابقات جهانی استرالیا
  • رئیس و عضو هیئت رئیسه هیئت ووشو کیش به مسابقات جهانی استرالیا
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
  • ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است
  • ضرورت تکمیل جاده شلمزار، ناغان به کارون۴