Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@09:28:00 GMT

اين کارخانه «بي بي شهربانو» را مي بلعد؟

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۶۳۶۰۲

اين کارخانه «بي بي شهربانو» را مي بلعد؟

خبرگزاري آريا - شهرري- ايرنا- کارخانه سيمان تهران در جنوب پايتخت دارد «بي بي شهربانو» را با سه اثر تاريخي مهم مي بلعد؛ اين تصوير و هشداري است که موجبات نگراني مسئولان ميراث فرهنگي را هم فراهم کرده و مي گويند پيگير تعيين حريم براي اين آثار هستند.

اگرچه مسئولان کارخانه سيمان واردآمدن خسارت و آسيب به آثار تاريخي و نيز آلودگي هاي زيست محيطي آن را رد مي کنند اما مسئولان ميراث فرهنگي مي گويند که نگرانند و پيگير.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما احتمال تخريب آثار تاريخي جنوب پايتخت تنها يک سوي ماجراست، ايجاد گردوغبار و آلودگي زيست محيطي براي ساکنان اطراف از جمله ديگر تبعات فعاليت اين واحد توليدي گزارش شده که به گفته مسئولان، همه الزامات و مقررات زيست محيطي را به کار نگرفته است و به مسئولان کارخانه مهلت داده اند که در موعد مقرر به تعهدات خود عمل کنند.
** ضرورت حفاظت از آثار تاريخي
به گزارش ايرنا آرامگاه بي‌بي شهربانو در دامنه جنوبي اين کوه مکاني معنوي هم براي شهروندان به شمار مي روند و با اين عقيده که شهربانو همسر امام حسين (ع) و مادر امام سجاد (ع) است توسط برخي شيعيان زيارت مي ‌شود.
همچنين `گنبد اينانج ` و `برج نقاره‌خانه` از جمله ديگر آثار تاريخي و ديدني شهرستان ري به شمار مي روند که تا حدودي مهجور مانده‌اند؛ اين آثار متعلق به سده ششم هجري قمري و در دامنه جنوب غربي کوه بي بي شهربانو واقع شده اند که کارخانه سيمان تهران با توليد 85 ميليون تن سيمان در سال در جوار اين کوه قرار دارد و اين بار کوه خواري با الگويي ديگر و با برداشت براي توليد سيمان در اين منطقه در حال پيشرفت است.
گنبد اينانج و برج نقاره‌خانه متعلق به سده ششم هجري قمري و در دامنه جنوب غربي کوه بي بي شهربانو واقع شده است.
برج نقاره‌خانه در ناحيه شمالي امين‌آباد شهرري واقع شده است که آن را به دوره آل‌بويه منتسب مي دانند و در برخي منابع گفته اند به دستور شخصي به نام بزرگ اميد يا بوزرجميد ساخته شده است.
کوه نقارخانه که اين برج روي آن قرار دارد، کوهي است در ري که در آن آثار باستاني فراواني از جمله برج نقاره‌خانه، برج اينانج و قلعه طبرک قرار دارد.
گنبد اينانج نيز در منطقه‌اي نسبتا هموار در پايين کوه به چشم مي‌خورد. ديوارۀ آجرچين مدور که پايه‌هاي يک گنبد بزرگ را تشکيل مي‌دهد که در حال حاضر اثري از آن گنبد ديده نمي‌شود؛ در برخي منابع مستند شده که اين محل مقبره حسام‌الدين اينانج حاکم سلجوقي ري بوده است.
** ميراث: نگرانيم
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان ري گفت: انفجارهايي که در اطراف کارخانه سيمان انجام مي گيرد احتمال بروز تخريب و آسيب به آثار تاريخي را به دنبال دارد.
امير مصيب رحيم زاده در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهارداشت: با توجه به نزديکي آثار تاريخي برج اينانج، برج نقاره خانه و مقبره بي بي شهربانو به کارخانه سيمان ميراث فرهنگي نگران تخريب اين آثار تاريخي است.
وي ادامه داد: برداشت هايي که از سوي کارخانه سيمان در کوه هاي شهرري منطقه امين آباد انجام مي شود به نفع منابع طبيعي و جاذبه هاي تاريخي اين منطقه نيست.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان ري افزود: نظر کارشناسان ميراث در مورد بروز آسيب کارخانه سيمان به آثار تاريخي کوه بي بي شهربانو در حال بررسي است و نظر قطعي در مورد احتمال آسيب ها بزودي اعلام مي شود.
وي عنوان کرد: با توجه به اينکه حريم و عرصه آثار تاريخي موجب حفظ موجوديت و يکپارچگي اثر مي شود کارشناسان ميراث تا چند ماه آينده حريم را مشخص مي کنند.
رحيم زاده با بيان اينکه تعيين عرصه و حريم آثار تاريخي نقش موثري در پيشگيري از تخريب اين نوع آثار دارد افزود: هر نهادي به آثار تاريخي آسيب وارد کند بايد از لحاظ قانوني و حقوقي پاسخگو باشد.
** گردوغباري که سهم مردم است
کارخانه سيمان تهران در شهرستان ري با قدمتي طولاني در کنار مناطق مسکوني امين آباد، حاجي آباد و غني آباد واقع شده که به دليل ايجاد آلودگي هوا زمينه ساز معضلات و مشکلات فراواني براي مردم اين اهالي شده است.
امين آباد نزديک ترين روستا به فاصله دو کيلومتري کارخانه محسوب مي شود؛ گرچه روستاهاي غني آباد با جمعيت 880 نفر، اشرف آباد (اسلام آباد سيمان تهران) چهار هزار و 820 نفر، تقي آباد 819 نفر و زمان آباد 2 هزار و 300 نفر جمعيت در همين محدوده قرار گرفته اند اما فاصله آنها تا کارخانه به اندازه روستاي امين آباد نيست.
اين کارخانه مي توانست دستاوردهاي مادي براي مردم اين روستاها داشته باشد اما آنطور که اهالي همسايه اين واحد توليدي مي گويند جز آلودگي و معضلات زيست محيطي ثمره ديگري برايشان نداشته و موجب ايجاد مشکلات زيست محيطي در منطقه شده است.
اين اظهارات ساکنان البته در حالي است که مديران کارخانه مي گويند بخش قابل ملاحظه اي از استخدام ها را به اهالي بومي اختصاص داده اند.
امين آباد در قسمت غربي شهرري واقع شده است که از سمت شمال به کوه بي بي شهربانو، شمال غربي به بيمارستان روانپزشکي رازي، از شرق به کارخانه هاي سيمان تهران و ذوب مس، مرکز تحقيقاتي دامپزشکي دانشگاه تهران و جاده خاوران، از غرب به شهرک نسوز و از جنوب به زمين هاي کشاورزي محدود مي شود.
اکنون ساکنان اين روستا با مشکلات زيست محيطي ناشي از اين کارخانه دست و پنجه نرم مي کنند، ساکناني که به اميد زندگي بهتر و کار در کلانشهر تهران در حاشيه اين مناطق زندگي مي کنند.
آلودگي صوتي ناشي از تردد کاميون هاي حمل سيمان نيز بر آلودگي هوا افزوده، گرچه اين منطقه برابر گزارش ها از آلودگي هاي ناشي از سرازير شدن سالانه 400 ميليارد مترمکعب آب آلوده به جنوب تهران بي بهره نبوده است.
با اين حال سوانح رانندگي و ترافيک در محور امين آباد - شهرري، پاک کردن گرد و خاک از روي وسايل و مبارزه با بيماري هاي ريوي تنها بخشي از مشکلات اين منطقه گزارش مي شود که زندگي را به کام مردم تلخ کرده است.
ليلا اميري يکي از ساکنان منطقه امين آباد درباره آلودگي هاي زيست محيطي ناشي از اين کارخانه گفت: اين کارخانه مي توانست دستاوردهاي مادي براي مردم اين روستا داشته باشد اما جز آلودگي و معضلات زيست محيطي ثمره ديگري ندارد و بيماري هاي ريوي را تشديد کرده است.
وي افزود: مردم منطقه مي توانند از منافع اقتصادي کارخانه براي بهبود وضعيت معيشتي خود بهره مند شوند اما سهم مردم منطقه آلودگي و گرد و غبار است.
اميري با اشاره به اينکه کوه خواري ثمره ديگر کارخانه سيمان براي مردم اين منطقه است اظهارداشت: در همه دنيا کوه بخشي از منابع طبيعي محسوب و به آن توجه ويژه مي شود اما در منطقه امين آباد به انفجار کوه ها و آسيب هايي که براي آثار تاريخي مي تواند همراه داشته باشد هيچ توجهي نمي شود.
محمد اکبري يکي ديگر از ساکنان اين روستا نيز به خبرنگار ايرنا گفت: کارخانه سيمان تهران و ذوب مس به دليل آلودگي ها ازجمله «نشر آزبست و انتشار سرب» در فضا موجب بروز بيماري هاي متعدد براي اهالي اين مناطق شده است.
وي ادامه داد: بيشتر اهالي اين منطقه سرب در خونشان وجود دارد که موجب ايجاد بيماري شده و خود من نيز با اين بيماري دست به گريبان هستم.
رئيس شبکه بهداشت و درمان شهرستان ري نيز در ادامه گفت: اگرچه آزبست و سرب حاصل از کارخانه سيمان موجب بيماري ريه در انسان مي شود اما تاکنون هيچکدام از ساکنان و اهالي منطقه امين آباد به علت بروز سرطان ريه به مراکز درماني ري مراجعه نکرده اند.
فاطمه تاجيک افزود: تاکنون گزارشي مبني بر ابتلا به سرطان مردم منطقه به دليل گرد و غبار کارخانه سيمان و وجود آزبست و سرب در بيمارستان ها و مراکز درماني اعلام نشده اما اگر چنين مواردي مشاهده شود بي شک شبکه بهداشت وارد عمل خواهد شد.
وي عنوان کرد: سلامت مردم منطقه از وجود يک کارخانه مهمتر است و بايد دراين خصوص تدابير لازم و موثري انديشيده شود.
**محيط زيست: فيلتر تنها راه چاره است
رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان ري نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با تاييد آلودگي هوا ناشي از کارخانه سيمان اظهار داشت: سيستم هاي کارخانه به دليل قديمي بودن موجب ايجاد آلودگي هاي زيست محيطي براي مردم منطقه امين آباد شده است.
زهره عبادتي افزود: کارخانه داراي 6 واحد قديمي بود که سه واحد آن به دليل جايگزين شدن واحدهاي جديد از مدار خارج شد و يک واحد هم بدون مشکل و در حال فعاليت است.
وي ادامه داد: دو واحد کارخانه سيمان به دليل ايجاد معضلات زيست محيطي براي مردم منطقه امين آباد مشکل ساز هستند.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان ري تصريح کرد: با توجه به مشکلات زيست محيطي که کارخانه سيمان براي ساکنان امين آباد ايجاد کرده اداره محيط زيست شهرستان ري وارد عمل شده و شکايتي را سال 95 عليه اين کارخانه طرح کرده است.
وي به نتيجه شکايت محيط زيست شهرري از کارخانه سيمان اشاره و بيان کرد: کارخانه متعهد شد بر اساس برنامه زمان بندي شده نسبت به بهبود وضعيت سيستم هاي فيلتراسيون، تجهيز، کنترل و به روز کردن واحدهاي اين کارخانه اقدام کند.
عبادتي با بيان اينکه يک بخش از اقدامات کارخانه در خصوص عمل به تعهداتشان انجام گرفته است يادآور شد: کارخانه سيمان به دليل آنچه مشکلات اقتصادي خوانده شد نتوانست در تمامي بخش ها کار تجهيز و کنترل سيستم هاي جديد را انجام دهد.
وي عنوان کرد: کارخانه سيمان بايد قبل از فرا رسيدن فصل سرما و در اسرع وقت اقدامات لازم را براي بهره برداري از سيستم هاي جديد انجام دهد.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان ري با بيان اينکه مهمترين معضل کارخانه سيمان مربوط به آلودگي هوا براي ساکنان منطقه است، اظهارداشت: با توجه به مجوزي که براي فعاليت و انفجار در معادن وجود دارد آنها اقدام به انفجار مي کنند که نتيجه آن انتشار گرد و غبار و ايجاد آلودگي زيست محيطي است.
عبادتي ادامه داد: در صورتي که نظارت کافي و مديريت دقيق بر روي نصب فيلتراسيون در بخش کوره ها و آسياب هاي کارخانه سيمان وجود نداشته باشد معضل آلودگي هوا در اين منطقه تداوم خواهد داشت.
وي به راهکارهاي موثر به منظور کاهش آلودگي زيست محيطي از سوي کارخانه سيمان اشاره و خاظرنشان کرد: بايد سيستم هاي کنترلي اين کارخانه هرچه سريع تر به روزرساني شود هرچند که محيط زيست اصرار بر انتقال کارخانه از محل مسکوني به منطقه صنعتي دارد.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان ري با بيان اينکه پرونده طرح شکايت از کارخانه سيمان مفتوح است عنوان کرد: تا پايان شهريور ماه به کارخانه سيمان فرصت داده شده بود تا معضل سيستم کارخانه را حل کنند ولي مشکلات ارزي کشور روند پيشرفت را کند کرده است.
وي اضافه کرد: کارخانه سيمان تمام تلاش خود را در زمينه رفع مشکلات زيستي به کار گرفته است و احتمال تمديد فرصت براي اصلاح سيستم ها توسط اداره محيط زيست وجود دارد.
عبادتي يادآور شد: با توجه به اشتغال يکهزار و 500 نفر در کارخانه سيمان، امکان تعطيلي کامل در اين بخش وجود ندارد و فقط با به روز رساني دستگاه هاي کارخانه، معضلات و مشکلات زيست محيطي حل مي شود.
وي همچنين عنوان کرد: کارخانه ريخته گري يکي ديگر از معضلات منطقه امين آباد در شهرستان ري به شمار مي رود که با پيگيري هاي انجام شده از سوي محيط زيست، بخش سرب به صورت نيمه فعال و بخش مس آن همچنان فعال است.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان ري افزود: با توجه به اينکه 80 درصد بخش سرب کارخانه ريخته گري تعطيل شده اما 20 درصد مابقي معضلاتي را ايجاد کرده است بزودي اين بخش هم به منطقه ديگري منتقل خواهد شد.
وي تاکيد کرد: کارخانه آجر نسوز امين آباد هم براي مردم معضلاتي ايجاد کرده بود که با طرح شکايت از سوي ساکنان منطقه اين کارخانه تا پايان سال به شهرک صنعتي شمس آباد منتقل مي شود.
** نماينده مجلس: پيگيريم
نماينده مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس گفت: با توجه به اهميت مسايل زيست محيطي استان تهران که شامل پسماند، فاضلاب، ريزگردها، پالايشگاه نفت و کارخانه سيمان تهران است مجلس به صورت مستمر تا پايان حل معضل پيگيري هاي لازم را انجام مي دهد تا ساکنان بتوانند بدون دغدغه زندگي کنند.
محسن عليجاني زماني در گفت وگو با خبرنگار ايرنا با بيان اينکه کارخانه سيمان از کانون هاي اقتصادي کشور به شمار مي رود، افزود: در زمينه حل معضلات منطقه امين آباد تمهيداتي فراهم شده تا در کنار فعاليت هاي اقتصادي، ساکنان هم در منطقه حضور داشته باشند.
وي عنوان کرد: نصب فيلترهاي مناسب در واحدهاي توليدي کارخانه سيمان از نکات مهم و مورد توجهي است که مسئولان مربوطه بايد با سرعت در اين حوزه اقدامات موثر را انجام دهند.
عليجاني با بيان اينکه کوه ها بخشي از منابع طبيعي محسوب مي شوند و نبايد آسيبي به آن وارد شود يادآور شد: بخش هاي اطراف کوه که مورد استفاده کارخانه سيمان قرار گرفته به منظور بهره برداري ساکنان بايد به فضاي سبز تبديل شود.
** اولتيماتوم فرماندار
فرماندار ويژه شهرستان ري نيز تاکيد کرد: کارخانه سيمان براي مردم روستاي امين آباد و شهرستان ري آلودگي زيست محيطي ايجاد کرده و باعث بروز مشکلاتي در اين زمينه شده است.
هدايت الله جمالي پور به خبرنگار ايرنا افزود: فعاليت و اشتغال تعداد زيادي از افراد در اين کارخانه برنامه ريزي و تصميم گيري ها را براي تعطيلي آن با مشکل مواجه کرده است.
وي با بيان اينکه درشرايط موجود اقتصادي انتقال کارخانه به نقطه ديگر امکان پذير نيست اظهارداشت: در کشورهاي پيشرفته دنيا کارخانه ها همجوار مناطق مسکوني قرار دارند اما به دليل استفاده از مجهزترين وسايل و امکانات هيچگونه آسيب زيست محيطي به ساکنان وارد نمي کنند.
جمالي پور تاکيد کرد: مسئولان کارخانه سيمان براساس برنامه زمان بندي متعهد شدند تا پايان خرداد ماه سال 98 تمام سيستم هاي موجود در اين کارخانه را به مجهزترين تکنولوژي دنيا تبديل و از وسايل و امکانات به روز استفاده کنند.
وي يادآور شد: در صورتي که کارخانه سيمان در مدت مقرر نتواند به تعهدات خود مبني بر رفع معضلات آلودگي زيست محيطي عمل کند کارخانه حتما تعطيل خواهد شد.
** مديران کارخانه: مشکلي ايجاد نکرده ايم
اين درحالي است که مديرعامل کارخانه سيمان تهران مشکلات زيستي محيطي در نتيجه فعاليت اين واحد را آنطور که ساکنان و نيز ديگر مديران مي گويند قبول ندارد يا با آن شدت قبول ندارد.
محمد مجيدپور در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهارداشت: کارخانه پنج خط توليد دارد که دو خط آن قديمي است اما از سال 1390 تمام فيلترها در اين بخش اصلاح شدند و آلايندگي دو خط توليدي قديمي «در حد مجاز است و هيچگونه مشکلي ندارد».
وي افزود: برنامه سال 97 اين کارخانه رفع معضلات و حل مشکلات در زمينه ميزان آلايندگي در بخش هاي مختلف است.
مجيدپور با بيان اينکه طرح جامع در زمينه رفع معضلات و حل مشکل فيلترهاي کارخانه سيمان در قالب برنامه اي به محيط زيست ارائه شده است، افزود: سيستم ها به صورت آنلاين بر روي دودکش ها نصب شده است و ميزان آلودگي ها به صورت لحظه اي از سوي محيط زيست کنترل مي شود.
وي همچنين در پاسخ به احتمال تخريب آثار تاريخي منطقه اظهارداشت: حريم ميراث فرهنگي در حوزه فعاليت کارخانه کاملا مشخص و هيچگونه آسيبي از سوي کارخانه سيمان به آثار تاريخي وارد نشده است.
مجيدپور خاطر نشان کرد: از سال 1390 تاکنون بيش از 50 ميليارد تومان هزينه در زمينه رفع مسايل و مشکلات زيست محيطي صرف شده، توسعه فضاي سبز سه برابر استاندارد موجود در اطراف کارخانه در حال انجام است و در اين زمينه مشکلي وجود ندارد.
وي با بيان اينکه فعاليت کارخانه سيمان تهران از سال 1333 با احداث 9 خط توليد آغاز شد و اينک پنج خط آن درحال بهره برداري است اظهارداشت:
سالانه 85 ميليون تن سيمان کشور در اين کارخانه توليد مي شود.
به گفته وي با توجه به رکود اقتصادي و مشکلات در زمينه ساخت و ساز پروژه هاي عمراني ميزان مصرف سيمان به 50 ميليون تن رسيد و 35 ميليون تن سيمان توليد شده بدون مصرف مانده است.
وي به اقدامات کارخانه سيمان در زمينه بهره برداري و استفاده از معادن اطراف کارخانه نيز اشاره و بيان کرد: برابر استاندارد وزارت صنعت، معدن و تجارت اقداماتي در زمينه برداشت سنگ و انفجار با کمترين سر و صدا انجام مي گيرد.
مجيدپور ادامه داد: مساله زيست محيطي به حدي براي وزارت صنعت اهميت دارد که کارخانه متعهد شده در صورت آسيب به درختچه ها، جايگزيني براي آن داشته باشد.
وي با بيان اينکه کارخانه سيمان دو سال فرصت براي رفع موانع و مشکلات خود به صورت کامل نياز دارد افزود: بايد به توليدات داخلي که مغفول مانده کمک شود و به جاي تعطيلي کارخانه به دنبال رفع موانع بود.
مجيدپور با اشاره به اينکه تاکنون گزارشي از سرطان ريه به دليل فعاليت کارخانه ارائه نشده است افزود: ايجاد سرطان ريه به واسطه فعاليت کارخانه سيمان را بشدت تکذيب مي کنم و اين کارخانه براي ساکنان بومي منطقه ايجاد اشتغال کرده و هنگام استخدام ساکنان بومي در اولويت قرار داشته اند.
به گفته وي هزار و 500 نيرو در اين کارخانه فعال هستند که 600 نفر آنها را نيروهاي بومي منطقه تشکيل مي دهند.
مجيدپور در زمينه تردد کاميون هاي فرسوده حمل بار سيمان در جاده امين آباد نيز گفت: تمامي کاميون هايي که براي حمل و نقل در اين کارخانه تردد دارند مناسب هستند و اين جاده به دليل تردد کاميون ممکن است معضلاتي را ايجاد کند اما تردد هر کاميون دليل بر ارتباط و فعاليت آنها در کارخانه سيمان نيست.
شهرستان ري در جنوب شهر تهران واقع شده است.
گزارش: زهرا آخوندي
6003 /1970/ 1008
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۶۳۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم

سید محمدرضا بهشتی پور مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: بر اساس قوانین و ضوابط زیست محیطی، چیدن گونه‌های گیاهی از جمله ریواس و گیاهان دارویی در مناطق حفاظت شده ممنوع است و با متخلفان برخورد می‌شود. 

وی در ادامه افزود: متأسفانه حضور بدون مجوز مردم در منطقه حفاظت شده پلنگ دره، موجب اختلال در امنیت منطقه و انجام وظایف محیط بانان، ریختن زباله و آلودگی زیست محیطی و روشن کردن آتش و افزایش احتمال آتش سوزی در منطقه شده است. 

وی در پایان تصریح کرد: از کانال‌های خبری و تبلیغاتی در فضای مجازی خواهشمندیم به هیچ عنوان با انتشار فیلم‌ها و تصاویر از ریواس چینی در منطقه پلنگ دره، مردم را نسبت به انجام این عمل غیرقانونی تشویق و ترغیب نکنند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • بنگاه‌های اقتصادی موظف به بکارگیری نیروهای بومی رزن هستند
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • یادواره شهدای حسین آباد دورود
  • آتش‌سوزی بزرگ در کارخانه مبل شهرک صنعتی شمس‌آباد
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • راهیابی رئیس و عضو هیئت رئیسه هیئت ووشو کیش به مسابقات جهانی استرالیا
  • رئیس و عضو هیئت رئیسه هیئت ووشو کیش به مسابقات جهانی استرالیا
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • کارخانه سیمان سفید در شهرستان دیرابجاد می شود
  • فردا ؛ قطعی برق درارومیه